Φιλετο μοσχαρισιο με αρωματικα χορτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φιλετο μοσχαρισιο με αρωματικα χορτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
700γρ. φιλετο μοσχαρισιο
αλατι, πιπερι μαυρο φρεσκοτριμμενο
2κουταλιές της σούπας ροκα η μαρουλι ψιλοκομμενα
1ματσάκι μαιντανο ψιλοκομμενο
200γρ. τυρι κρεμα φρεσκο
2φιλέτα αντσουγιας ψιλοκομμενα
1κουταλιά της σούπας καππαρη στραγγισμενη
2σκελίδες σκορδο λιωμενες
1κουταλιά της σούπας μουσταρδα
2κουταλάκια του γλυκού μέλι
2κουταλιές της σούπας αλευρι
150γρ. προσουτο η ζαμπον σε πολυ λεπτες φετες
1 πράσο
150γρ. Κρεμα γαλακτος
125ml κόκκινο κρασί
30γρ. βουτυρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πασπαλιζετε το φιλετο με αλατοπιπερο.
Χτυπατε στο γουδι τις αντσουγιες, την καππαρη και το σκορδο.
Τα προσθετετε μαζι με τη μουσταρδα, το μελι και το αλευρι στο τυρι κρεμα και ανακατευετε καλα.
Στρωνετε τις φετες του προσουτο η του ζαμπον σ' ενα αλουμινοχαρτο και απλωνετε απο πανω το μειγμα του τυριου.
Πασπαλιζετε με το μαιντανο και τη ροκα και τοποθετειτε πανω το κρεας με το προσουτο.
Αφαιρειτε το αλουμινοχαρτο προσεκτικα.
Ζεματατε τα φυλλα του πρασου και δενετε με αυτα το ρολο με το φιλετο.
Τοποθετειτε το ρολο σε ταψι αντικολλητικο.
Περιχυνετε με την κρεμα γαλακτος, ριχνετε και το κρασι και ψηνετε 1 ωρα και 30' στους 190 βαθμους.
Σερβιρετε το ψητο με τη σαλτσα που θα φτιαξετε «δενοντας» το ζωμο του ταψιου με το βουτυρο.

Χρησιμοποιηστε για τη συνταγη αυτη το mascarpone, το ιταλικο κρεμωδες τυρι με την υπεροχη γευση.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου