Χοιρινο με κυδωνια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χοιρινο με κυδωνια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό χοιρινό
1⁄2κιλό κυδώνια
2 κρεμμυδια
1ποτήρι λευκό κρασί
3ποτήρια νερό
2 ντοματες τριμμενες στον τριφτη (σαλτσα)
1φλιτζάνι λάδι
2κουτ. γλυκου ζαχαρη
λιγαδαμασκηνα αποξηραμενα
λίγογαρύφαλλο
λίγοπιπέρι κόκκινο
λίγοπιπερι μαυρο
λίγομπαχαρι σπυρι
λίγοαλατακι
σπορέλαιο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοβουμε τα κρεμμυδια και τα τσιγαριζουμε με λιγο λαδι, σε μια κατσαρολα για να ξανθισουν. Επειτα, ριχνουμε το κρεας ανακατευουμε λιγακι και το αφηνουμε μεχρι να ασπρισει. Το σβηνουμε με το κρασι. Προσθετουμε στην κατσαρολα λιγα μπαλακια μπαχαρι, λιγο πιπερι, 2-3 γαρυφαλλα, αρκετο αλατακι και λιγο πιπερι κοκκινο. Το αφηνουμε στην φωτια για 5 λεπτακια περιπου, ωσπου να παρει μια βραση.

Στην συνεχεια προσθετουμε τρια ποτηρια νερο και το αφηνουμε να βρασει για μια ωρα.

Στο μεταξυ, πλενουμε τα κυδωνια αλλα δεν τα καθαριζουμε. Κοβουμε το καθενα σε τεσσερα κομματια, και αφαιρουμε τα κουκουτσια τους. Επειτα τα κοβουμε σε ακομη μικροτερα κομματια και τα τηγανιζουμε σε αρκετο σπορελαιο μεχρι να ροδισουν. Αν τα τηγανισουμε με την φλουδα προς τα κατω θα μαραθουν πιο ευκολα. Μολις ειναι ετοιμα τα βγαζουμε σε ενα πιατακι.

Οταν και το κρεας μας ειναι ετοιμο, εχει περασει δηλαδη μια ωρα περιπου, ριχνουμε μεσα τα κυδωνια και ανακατευουμε. Επιπλεον, βαζουμε την σαλτσα ντοματας και την ζαχαρη. Αφηνουμε για ενα τεταρτο της ωρας για να δεσει η σαλτσα. Με το περασμα του τεταρτου προσθετουμε και τα δαμασκηνα και περιμενουμε για αλλα πεντε λεπτα. Το φαγητο μας ειναι ετοιμο και σερβιρουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου