Μελομακαρονα με σοκολατα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για Μελομακάρονα με σοκολάτα


Μελομακαρονα με σοκολατα

Περίληψη συνταγης

Χρόνος1 1⁄2 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Χριστουγεννιατικες
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό αλευρι
1πακέτο μαργαρίνη
1φλιτζάνι ζαχαρη
1⁄2φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1⁄2φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 βανίλιες
6κουταλιές της σούπας κονιακ
1κουταλακι μπεικιν παουντερ
1ξύσμα πορτοκάλι
μαργαρίνη
1φλιτζάνι μέλι
1⁄2φλιτζάνι ζαχαρη
3⁄4φλιτζάνι νερό
600γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μακρόστενο σχήμα και τα πιέζουμε επάνω σε έναν τρίφτη.
  6. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  7. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι.
  8. Μόλις αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  9. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα, ζεστά, για ένα λεπτό, φροντίζοντας να μη βάζουμε περισσότερα από 3-4 τη φορά.
  10. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  11. Στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και όταν παγώσει η σοκολάτα, σερβίρουμε.


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου