Χταποδι κρασατο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χταποδι κρασατο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 χταποδι (2 κιλα)
1ποτήρι του νερού λάδι
1ποτηράκι κρασι μπρουσκο
250γραμ. κρεμμυδια
1κουταλια ντοματα πελτε
πιπέρι κόκκινο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε και καθαριζετε το χταποδι, το βαζετε στην κατσαρολα με λιγο πιπερι, σκεπαζετε την κατσαρολα και την αφηνετε σε σιγανη φωτια για να χυσει το νερο του. Mετα ξεσκεπαζετε την κατσαρολα και δυναμωνετε τη φωτια για να εξατμισθει το νερο. Tοτε, βγαζετε το χταποδι, το κοβετε κομματια και το ριχνετε στην κατσαρολα ξανα μαζι με τα κρεμμυδια κομμενα σε λεπτες φετες ξανα μαζι με τα κρεμμυδια και το λαδι, οταν θα ροδισουν τα κρεμμυδια, τα σβηνετε με το κρασι, τα ανακατευετε και κατοπιν προσθετετε την ντοματα λιωμενη με λιγο νερο. Σκεπαζετε την κατσαρολα και αφηνετε το χταποδι να σιγοψηθει μεχρις οτου να γινει πολυ μαλακο και να μεινει με μια ωραια πηχτη σαλτα και μονο με το λαδι του. Σερβιρεται με ρυζι ασπρο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου