Μελιτζανες σκορδοστουμπι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μελιτζανες σκορδοστουμπι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2φέτες κιλα μεγαλες στρογγυλες μελιτζανες, κομμενες σε (2,5 εκ.) κι αλατισμενες
ελαιολαδο για τηγανισμα η αλειμμα
2κιλά ωριμες ντοματες ξεφλουδισμενες, ξεσποριασμενες, κομμενες στη μεση και τριμμενες
αλατι κατα βουληση
φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
1⁄2κουταλακι ζαχαρη
3κουταλιές ξιδι η γλυκο κοκκινο κρασι (μαυροδαφνη)
1 κεφαλι σκορδο καθαρισμενο, ψιλοκομμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Προθερμαινετε το φουρνο στους 190βαθμους.
Αλατιστε τις φετες μελιτζανας και αφηστε τις σε ενα τρυπητο, 40 τουλαχιστον λεπτα μεχρι 2 ωρες, για να φυγει η πικριλα τους.
Πλυνετε και στεγνωστε καλα τις φετες.
Ζεσταινετε περιπου 2,5 εκ λαδι στο τηγανι και τηγανιζετε ελαφρα τις μελιτζανες, σε δοσεις, προσεχοντας να μην καουν.
Στραγγιστε τις σε απορροφητικο χαρτι.
Σε μια κατσαρολα σιγοβραζετε τις ντοματες με αλατι, πιπερι και ζαχαρη μεχρι να σχηματιστει μια πυκνη σαλτσα.
Ανακατεψτε μετα το ξιδι η το γλυκο κρασι μεσα στη σαλτσα.
Τοποθετηστε σε στρωσεις τις φετες μελιτζανας σε ενα πυριμαχο σκευος, πασπαλιζοντας σκορδο σε καθε στρωση.
Οταν τελειωσετε, χυνετε τη σαλτσα απο πανω και τις ψηνετε για 30 λεπτα στο φουρνο η τις σιγοβραζετε στην εστια για 20 λεπτα.
Το φαγητο δεν πρεπει να ειναι νερουλο και σερβιρεται καλυτερα χλιαρο. Ταιριαζει καλα με φρεσκο ψωμι, φετα και κρασι.Συμβουλη: Αν δεν θελετε οι φετες μελιτζανας να τηγανιστουν σε ολο αυτο το λαδι, μπορειτε να τις αλειψετε με λαδι και να τις βαλετε στο γκριλ. Και για πιο ηπια γευση σκορδου, σιγοβραστε το με σαλτσα.

Η συνταγη ειναι απο το βιβλιο του Διονυση Βιτσου, «Ζακυθινα φαγια, ψωμια και γλυκισματα», Εκδοσεις Περιπλους.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου