Νηστησιμα σκαλτσουνια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για νηστησιμα σκαλτσουνια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα Νηστισιμα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τη ζυμη
1⁄2κιλό αλευρι για ολες τις χρησεις
1 1⁄2κουταλακι μπεικιν παουντερ
1⁄2κουταλακι σόδα
1⁄2κουταλακι γαρφυφαλλο
1⁄2κούπα λευκό ξηρό κρασί
1κούπα καλαμποκέλαιο
για τη γεμιση
1⁄2κούπα σταφιδες ξανθες
2κουταλιές κονιακ
1⁄2κούπα μαρμελαδα συκο
1⁄2κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
10 συκα μελωμενα
1κούπα αχνη για το πασπαλισμα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ανακατεψτε σε ενα μπολ τα υλικα της ζυμης και ζυμωστε, μεχρι να επιτυχετε μια ζυμη που να μην κολλαει στα δαχτυλα και να μην ειναι προζυμωμενη. Ανοιξτε τη ζυμη σε φυλλο παχους 0,3 εκ. περιπου και κοψτε με κουπ πατ κυκλου διαμετρου 7-8 εκ. Ανακατεψτε σ΄ενα μπολ ολα μαζι τα υλικα της γεμισης και βαλτε μια κουταλια απο το μειγμα σε καθε φυλλαρακι. Διπλωστε ετσι, ωστε να σχηματιστει μισοφεγγαρο. Ψηστε τα στους 175 βαθμους για 25'-30' να ροδισουν. Βγαλτε τα απο το φουρνο και οσο ειναι ακομα ζεστα, πασπαλιστε τα με αχνη.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου