Χταποδι ξυδατο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χταποδι ξυδατο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ορεκτικα
Δυσκολία συνταγηςΜέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1μεγάλο χταπόδι
1φλ. τσ. νερό
1φλ. τσ. ξυδι
λίγηριγανη
5κουτ. σούπας ελαιολαδο
2κουτ. σούπας ξυδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το χταποδι μαζι με το φλιτζανι το ξυδι και το αφηνουμε σε χαμηλη φωτια (στο 1 1/2) να βρασει βγαζοντας το ζουμι του.
  2. Αν το ζουμι απο το χταποδι δεν ειναι αρκετο μπορουμε να προσθεσουμε ενα φλιτζανι νερο.
  3. Αν ειναι αρκετο - υπολογιστε οτι θελει να εχει 2 φλ. τσαγιου ζουμι για να βρασει- δεν προσθετουμε αλλο νερο (ετσι θα γινει και πιο νοστιμο).
  4. Το αφηνουμε να βρασει για 45 λεπτα περιπου μεχρι να μαλακωσει πολυ.
  5. Σε χυτρα ταχυτητας το αφηνουμε μιση ωρα.
  6. Αφου βρασει, το κοβουμε σε μικρα κομματια και προσθετουμε λαδι, ριγανη και 2 κ.σ. ξυδι.
  7. Το αφηνουμε να σταθει με τα υλικα στο ψυγειο και το σερβιρουμε με ταραμα, ελιες και οτι αλλο θελουμε για να απολαυσουμε το ουζακι μας!


Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου