Χταποδι με κοφτο μακαρονακι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χταποδι με κοφτο μακαρονακι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1μέτριο χταποδι, φρεσκο η κατεψυγμενο
1μεγάλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1σκελίδα σκορδο
3κουτ. της σούπας λάδι
πιπέρι
500γρ. κοφτό μακαρονάκι
1⁄2ματσάκι μαιντανο
3 ωριμες τοματες ψιλοκομμενες

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενουμε καλα το χταποδι και το βραζουμε σε μια κατσαρολα με 1 φλιτζανι νερο. Μολις μαλακωσει, το σουρωνουμε, το κοβουμε σε μικρα κομματια και το κραταμε κατα μερος, χωρις να πεταξουμε το ζουμι.
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και σοταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το σκορδο, μεχρι να μαραθουν. Προσθετουμε τις τοματες, το μαιντανο και οσο αλατοπιπερο θελουμε και αφηνουμε το μειγμα να παρει 2 βρασεις σε μετρια προς δυνατη φωτια.
Προσθετουμε το χταποδι και το αφηνουμε να παρει μια βραση, για 10 λεπτα.
Κατοπιν, προσθετουμε 1 φλιτζανι νερο, καθως και το ζουμι που κρατησαμε απο το βρασιμο του χταποδιου. Προσθετουμε το κοφτο μακαρονακι και βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να μαλακωσει το ζυμαρικο. Σερβιρουμε το φαγητο ζεστο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου