Γαριδομακαροναδα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαριδομακαροναδα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
μισόπακετο μακαρονια
250γραμ. γαριδες
150γραμ. σαλτσα ντοματα
μιση καυτερη πιπερια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγοβασιλικό
λίγοδυοσμο
λίγηριγανη αλοννησου
ελαιολαδο
αλατι και μαυροπιπερο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καταρχην κοβουμε την πιπερια και το κρεμμυδακι. Στη συνεχεια τα τσιγαριζουμε με λιγο λαδι και προσθετουμε την σαλτσα ντοματα. Δυναμωνουμε την φωτια και τα αφηνουμε ωσπου να δεσει η σαλτσα.

Σε μια κατσαρολα βραζουμε τα μακαρονια για 7ʼ-8ʼ και αμεσως μετα τα σουρωνουμε.

Καθαριζουμε τις γαριδες, χωρις να αφαιρεσουμε το κεφαλι και την ουρα. Επειτα, τις βαζουμε στο τηγανι και τις αφηνουμε να βρασουν στο ζουμι τους. Τις γυριζουμε ψηθουν και απο τις δυο μεριες και αλατοπιπερωνουμε. Μολις κοκκινισουν τις βγαζουμε στην ακρη σε ενα πιατο.

Κατοπιν, ριχνουμε τα μακαρονια στο ιδιο τηγανι και τα αφηνουμε 2ʼ-3ʼ για να ρουφηξουν το ζουμι απο την σαλτσα.

Σερβιρουμε σε ρηχο πιατακι, βαζοντας πανω απο τα μακαρονια τις γαριδες να σχηματιζουν ενα πυργακι. Στολιζουμε το πιατο με βασιλικο και λιγο δυοσμο και στο τελος ριχνουμε την ριγανη Αλοννησου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου