Μυδοπιλαφο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μυδοπιλαφο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό μυδια με κελυφος
150γραμ. μυδια χωρις κελυφος
350γραμ. γαριδες
300γραμ. καλαμαρακια
400γραμ. σαλτσα ντοματα
3 πιπεριες: πρασινη, κοκκινη, καυτερη
3 φρεσκα κρεμμυδακια
1φλιτζάνι λάδι
3φλιτζάνια ρυζι
6φλιτζάνια νερό
πιπέρι
λίγομαιντανο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι, για να καψει. Τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι, ωσπου να ξανθυνει και μετα τις πιπεριες. Στη συνεχεια τοποθετουμε στην κατσαρολα τα μυδια με το κελυφος και τα περιμενουμε ανακατευοντας μεχρι να ανοιξουν. Αν καποια δεν ανοιξουν τα αφαιρουμε απο το φαγητο, ενδεχομενως να εχουν χαλασει.

Επειτα προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα, δηλαδη τα καθαρισμενα μυδια, το καλαμαρακι, τις γαριδες και το ρυζι.

Αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε την σαλτσα ντοματα ανακατευοντας σε δυνατη φωτια. Μετραμε και πεντε φλιτζανια νερο και τα βαζουμε στο φαγητο. Καπακωνουμε την κατσαρολα, χαμηλωνουμε την φωτια και αφηνουμε να βρασουν για 15 με 20 λεπτα.

Αφαιρουμε απο την φωτια, και σκεπαζουμε το μυδοπιλαφο για 5 λεπτα με μια πετσετα για να πιει τα υγρα του.

Μολις ειναι ετοιμο σερβιρουμε και πουδραρουμε το πιατο με λιγο μαιντανο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου