Αστακομακαροναδα (ιταλια)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αστακομακαροναδα (ιταλια)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
400γρ. αστακό
για την μπισκ-σως:
150γρ. λιγκουινια βρασμενα
κεφαλια απο γαριδες η αστακο
15γρ. βουτυρο
3 ντομάτες
10γρ. κονιακ
15γρ. βουτυρο
100γρ. μπισκ
10γρ. κονιακ
λίγοσέλινο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Μπισκ-σως:
Βαζουμε σε μια κατσαρολα το βουτυρο, προσθετουμε τα κεφαλια του αστακου και τα σοταρουμε πολυ καλα σπαζοντας τα.
Μετα απο 15-20 λεπτα σβηνουμε με το κονιακ, προσθετουμε τις ντοματες, το σελινο, το αλατι, το πιπερι και αφηνουμε το φαγητο να βρασει για 1-1:30 (αν χρειαζεται προσθετουμε νερο).
Οταν τελειωσουμε περναμε το μειγμα απο την σιτα και αν χρειαζεται δενουμε την σαλτσα μας (με λιγο αλευρι).
Βγαζουμε απο την ουρα του αστακου την ψιχα και την κοβουμε σε ροδελες (μενταγιον)
Ριχνουμε σε ενα τηγανι το βουτυρο, σοταρουμε τον αστακο για 2-3 λεπτα και σβηνουμε με το κονιακ.
Προσθετουμε την μπισκ-σως και μετα απο 2 λεπτα προσθετουμε τα λιγκουινι, ανακατευουμε για 1-2 λεπτα και κατεβαζουμε το φαγητο απο την φωτια.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου