Γιαουρτλου (τουρκια)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γιαουρτλου (τουρκια)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
* για τα σουτζουκακια:
1κύβο βοδινου 1 κουταλακι κοφτο αλατι
1⁄2κιλό μοσχαρισιο κιμα 2 κουτια γαλα εβαπορε
σκελίδες* για την σως γιαουρτιου: 5 σκορδου λιωμενες
1⁄2ματσάκι μαιντανο ψιλοκομμενο (μονο τα φυλλα)
750γρ. αγελαδινο, στραγγιστο γιαουρτι
1κουταλακια αυγο 2 κοφτα αλατι
1λίγο κουταλακι αλατι ,ξυδι με εστραγκον
1λίγο κουταλακι κοφτο λευκοπιπερο λαδι
* για γαρνιρισμα:
κουταλια* για την σαλτσα ντοματα: 1 ντοματοπελτε
4 κρεμμυδια κομμενα σε ροδελες
1 1⁄5κιλά ωριμες ντοματες τριμμενες στον τριφτη (χωρις την φλουδα)
λίγομαιντανοψιλοκομμενο (μονο τα φυλλα)
1κουταλακι παπρικα ,1 ζαχαρη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε μια λεκανη αναμιγνυουμε ολα τα υλικα για τα σουτζουκακια, τα δουλευουμε καλα μεχρι να απορροφηθει το γαλα και αφηνουμε την λεκανη ξεσκεπαστη στο ψυγειο για 12-15 ωρες.
Ετοιμασια
Σουτζουκακια:

Βγαζουμε τα σουτζουκακια απο το ψυγειο και τα τοποθετουμε σε μια λαδωμενη πιατελα.
Αφου ετοιμασουμε την σαλτσα ντοματας ψηνουμε στο γκριλ (η στα καρβουνα, η σε ηλεκτρικη σχαρα) τα σουτζουκακια (περιπου 5 λεπτα πανω-κατω) αλειφοντας τα με λιγο λαδι.

Σαλτσα ντοματας:

Σε μια ρηχη και φαρδια κατσαρολα ριχνουμε την ντοματα και αφου την αφησουμε να βρασει για λιγο προσθετουμε τον ζωμο διαλυμενο σε λιγο ζεστο νερο, τον ντοματοπολτο, την παπρικα, το αλατι και την ζαχαρη.
Αφηνουμε την σαλτα μας να παρει μια βραση και να δεσει καπως.

Σως γιαουρτιου:

Σε ενα μπολ ανακατευουμε το γιαουρτι, το σκορδο, το αλατι και το ξυδι.
Μολις ψηθουν τα σουτζουκακια τα σερβιρουμε ως εξης:
Βαζουμε 4-5 σουτζουκακια σε καθε πιατο, απο πανω ριχνουμε την σαλτα ντοματας (ζεστη) και απο πανω βαζουμε μια κουταλια σως γιαουρτιου (καθως θα ζεσταινεται θα αναμειχθει με την σαλτσα ντοματας).
Απο πανω γαρνιρουμε με τα κρεμμυδια και τον μαιντανο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου