Cochinita pibil (μεξικο)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για cochinita pibil (μεξικο)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
αλατοπιπερο της αρεσκειας σας
1κ.σ κόλιανδρο
1κ.σ τσιλι (σκονη)
1κ.σ πάπρικα
1κ.σ κυμινο
2 πιπεριες habanero, χωρις τους σπορους, ψιλοκομμενες
2⁄3φ.τ φρρεσκοστιμμενο λεμονι
1⁄3φ.τ χυμό πορτοκάλι
1κ.σ παστα anchiote
1 1⁄2κιλά χοιρινό
1⁄2φ.τ ξυδι απο κοκκινο κρασι
2 κρεμμυδια, σε ροδελες
φλουδες μπανανας

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ανοιξτε τρυπες στο χοιρινο με πιρουνι, αλειψτε το με το anchiote και αφηστε το στην ακρη. Σε ενα μεγαλο μπωλ ανακατεψτε τους χυμους των εσπεριδοειδων και τις πιπεριες και προσθεστε τα μπαχαρικα. Τοποθετηστε μεσα το χοιρινο και βαλτε το στο ψυγειο για μια νυχτα. Κατα τη διαρκεια της ψυξης ανακατεψτε το μειγμα δυο τρεις φορες.
Προθερμανετε το φουρνο στους 165 βαθμους. Τυλιξτε το χοιρινο σε αλουμινοχαρτο και μαριναρετε το σε φλουδες μπανανας που εχετε μουλιασει για τριαντα λεπτα. Τοποθετηστε το στη γαστρα και σκεπαστε το.
Ψηνετε για δυο ωρες.
Ενω ψηνετε το χοιρινο φτιαχνετε σαλτσα. Σε μικρο κατσαρολακι βραζετε το ξιδι. Προσθεστε τα κρεμμυδια, κατεβαστε τη φωτια και σιγοβραστε μεχρι να μαλακωσουν. Στη συνεχεια περιχυνετε το χοιρινο.

Σερβιρετε με ασπρο ρυζι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου