Καβουρι πικαντικο (ινδια)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καβουρι πικαντικο (ινδια)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΘαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
4γρ. καβουρια, περιπου 400 το καθενα
2κουτ. της σούπας λάδι
1κουτ. του γλυκού μαυρους σπορους μουσταρδας
φυλλαράκιαμερικα καρι
2φύλλα δάφνης
3 πρασινες, καυτερες πιπεριες, κομμενες στη μεση κατα μηκος
3 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1⁄4κουτ. του γλυκού τζιντζερ σκονη
1κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
2 τοματες ψιλοκομμενες
1φλιτζάνι γαλα καρυδας
λίγοαλάτι
1⁄4φλιτζανιού ψιχα καρυδας τριμμενη στον τριφτη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Το πιατο αυτο προερχεται απο τις νοτιοδυτικες ακτες της Ινδιας, μια περιοχη γνωστη για την αδυναμια της στην καρυδα και τα ψαρια η θαλασσινα. Για ακομη πιο γευστικο αποτελεσμα, εδω χρησιμοποιουμε τοσο γαλα καρυδας οσο και την ψιχα της...

Βουταμε τα καβουρια σε μια μεγαλη κατσαρολα με βραστο νερο για 3 λεπτα. Τα στραγγισουμε καλα και τα κοβουμε σε μεγαλα κομματια, σπαζοντας το κελυφος σε διαφορα μερη, για να απορροφησει μετα η σαρκα τα αρωματα των υλικων. Αφαιρουμε το σπογγωδες γκριζο μερος της σαρκας.
Στραγγιζουμε παλι καλα. Ζεσταινουμε το λαδι στο γουοκ η σε αντικολλητικο τηγανι και σοταρουμε τους σπορους της μουσταρδας, μεχρι να αρχισουν να σπαζουν. Προσθετουμε τα φυλλα καρι, τα δαφνοφυλλα και τις πρασινες πιπεριες και σοταρουμε ελαφρα για 1 λεπτο. Προσθετουμε τα κρεμμυδια, μαγειρευουμε μεχρι να μαραθουν και ριχνουμε τη σκονη τσιλι. Σοταρουμε για 1 λεπτο και ριχνουμε τα κομματια του καβουριου και τις τοματες. Σκεπαζουμε το σκευος και μαγειρευουμε χωρις να προσθετουμε νερο, ανακατευοντας τακτικα. Σε 10 λεπτα, οταν το καβουρι θα εχει μαγειρευτει, προσθετουμε το γαλα καρυδας και λιγο αλατι. Αφηνουμε το μειγμα να παρει μια βραση ανακατευοντας συνεχως και στο τελος προσθετουμε την τριμμενη καρυδα. Σερβιρουμε με μαγειρεμενο ρυζι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου