Γιουλμπασι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γιουλμπασι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
400γρ. κρεας μοσχαρισιο (ποντικι)
400γρ. κρεας χοιρινο (λαιμος)
400γρ. κρεας αρνισιο (μπουτι)
3φέτες κασέρι
λίγοπολτοποιημενο σκορδο
2κουτ. σούπας αραπικο φιστικι ωμο τριμμενο
1κουτ. σούπας μειγμα μπαχαρικων (μπαχαρι, κολιανδρο, μουσταρδα σκονη, παπρικα, μοσχοκαρυδο, τζιντζερ σκονη)
αλατι, μαυρο πιπερι
ελαιολαδο
βαλσαμικο, ξυδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοβουμε το κρεας σε κυβους, το πλενουμε καλα, το στραγγιζουμε και το τοποθετουμε σε μια λεκανη για το μαριναρισμα. Στη συνεχεια προσθετουμε τα υλικα. Συγκεκριμενα, το μειγμα μπαχαρικων, το αραπικο φιστικι, το σκορδο, αλατι, πιπερι ελαιολαδο και βαλσαμικο. Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε στο ψυγειο για 2 ωρες. Επειτα, μεριδοποιουμε σε ενα κομματι λαδοκολλας και αλουμινοχαρτου. Κλεινουμε ερμητικα το μειγμα σε σχηματιζοντας ενα πουγκι. Τοποθετουμε τα πουγκακια σε ενα ταψακι με νερο. Φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170°- 180° για 2-2 1/2 ωρες προσεχοντας να συμπληρωσουμε νερο στο ταψι οποτε χρειαστει. Ανοιγουμε τα πουγκακια οταν ειναι περιπου ετοιμα και προσθετουμε μια φετα κασερι ετσι ωστε να λιωσει πανω τους. Σερβιρουμε γαρνιροντας με πατατες φουρνου η τηγανιτες αναλογα τις ορεξεις μας και ριζοτο η βραστα λαχανικα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου