Λαχανοντολμαδες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
3
Βαθμολογία: 3 (2 ψήφοι)

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για λαχανοντολμάδες


Λαχανοντολμαδες

Περίληψη συνταγης

Χρόνος1 1⁄2 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Λαχανικα
Δυσκολία συνταγηςΔύσκολες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 λαχανο
500γραμμάρια κιμά (μοσχαρισιο)
1⁄2κούπα ρυζι
1κυβάκι ζωμο
4κουταλιά σούπας βουτυρο
1 κρεμμύδι
3 αυγά
2 λεμονια (χυμο)
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Χαράζουμε ένα βαθύ σταυρό στο κοτσάνι του λάχανου.
  2. Αφαιρείτε το χοντρο κοτσανι απο το λαχανο και το βραζετε σε μεγαλη κατσαρολα για 5 λεπτα.
  3. Το βγαζεται απο την φωτια και το αφηνετε με το βραστο νερο για 10 λεπτα να μαλακωσει.
  4. Τριβουμε το κρεμμυδι και το αναμιγνυουμε με τον κιμα, το ρυζι, το αλατι και το πιπερι.
  5. Παιρνουμε ενα φυλλο απο το λαχανο βγαζουμε τα χοντρα σημεια και παιρνουμε μια γεματη κουταλια κιμα και το τυλιγουμε. Τα βαζουμε σε κατσαρολα κοντα κοντα.
  6. Ριχνουμε τον κυβο διαλυμενο σε ενα φλυτζανι νερο, αλατι, πιπερι, βουτυρο και ενα φλυτζανι νερο ακομα.
  7. Τοποθετουμε ενα πιατο πανω απο πανω τους για να μην κουνηθουν οταν βραζουν και τα αφήνουμε για 30-40 λεπτα (δοκιμάζουμε για να δουμε αν χρειαζεται κι άλλο) .Εαν χρειαστεί προσθέτουμε νερο.

Αυγολέμονο

  1. Χτυπαμε τα αυγα και προσθετουμε το λεμόνι
  2. Ριχνουμε λιγο ζουμι απο τους ντολμαδες και ανακατευουμε συνεχως
  3. Ριχνουμε το μιγμα στην κατσαρολα με τους ντολμαδες και την κουναμε να παει παντου

Σημειώσεις για την συνταγη

Το πόσο θα πήξουμε την κρέμα είναι καθαρά θέμα γούστου. Να έχετε όμως υπ’ όψη ότι όσο μένει η σάλτσα τόσο πήζει.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου