Φασολια γιγαντες στο φουρνο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φασολια γιγαντες στο φουρνο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Σουπες Οσπρια

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού ελαιολαδο
2κουταλιές της σούπας ριγανη
λίγοπιπέρι
1ξυλάκι κανελα (προαιρετικα)
λίγηζαχαρη
1κιλό ωριμες ντοματες, χωρις φλουδα και σπορους, τριμμενες
αλάτι
6σκελίδες σκορδο κομμενες σε φετακια
4μεγάλα κρεμμυδια τριμμενα
1 καροτο κομμενο σε ροδελες
4κλωναράκια τρυφερο χοντροκομμενο σελινο
500γρ. γιγαντες
λιγουςκοκκους μαυρου πιπεριου
1ματσάκι μαιντανο ψιλοκομμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Απο το προηγουμενο βραδυ μουσκευετε τους γιγαντες. Την επομενη, τους στραγγιζετε και τους βραζετε σε καθαρο νερο 1 ωρα, προσθετοντας το σελινο, τα καροτα και τους κοκκους μαυρου πιπεριου. Κατοπιν τους στραγγιζετε και τους βαζετε σε πηλινο η πυριμαχο σκευος. Σοταρετε ελαφρα στο λαδι τα κρεμμυδια και το σκορδο. Προσθετετε την ντοματα, λιγο απο το ζουμι των φασολιων που στραγγισατε, το αλατι, το πιπερι, λιγη ζαχαρη και το ξυλακι κανελας (προαιρετικα). Αφηνετε τη σαλτσα να βρασει και να δεσει. Μολις την αποσυρετε απο τη φωτια, ριχνετε το μαιντανο και περιχυνετε με αυτη τη σαλτσα τα φασολια. Πασπαλιζετε το φαγητο με τη ριγανη και αλατοπιπερο. Ψηνετε τους γιγαντες σε μετριο φουρνο, 50' περιπου, προσθετοντας λιγο νερο αν χρειαστει.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου