Γλυκοξινα κινεζικα μακαρονια με λαχανικα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γλυκοξινα κινεζικα μακαρονια με λαχανικα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Ζυμαρικα Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
200γρ. κινεζικα μακαρονια
4μικρά πολυ φρεσκα καλαμποκια
1⁄4φλιτζάνι λάδι
1 πρασινη πιπερια, κομμενη φετες
1 κοκκινη πιπερια, κομμενη φετες
2κλωνάρια σελερυ, κομμενα λοξες φετες
1 καροτο κομμενο λοξες φετες
250γρ. μικρα ασπρα μανιταρια, κομμενα φετες
3κουταλακια κορνφλάουρ
2κουταλιές ξυδι
1κουταλακι χοντροκομμενη φρεσκια καυτερη πιπερια
2κουταλακια ντοματοπελτέ
2κύβους ζωμου λαχανικων σε τριμματα
1κουταλακι σησαμέλαιο
450γρ. κομματια ανανα (κονσερβα)
3 φρεσκα κρεμμυδια, κομμενα λοξα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ριχνετε τα μακαρονια σε νερο που βραζει για 3 λεπτα και τα σουρωνετε καλα. Κοψτε τα καλαμποκια λοξες φετες. Βαλτε το λαδι να καψει σε γουοκ, προσθεστε πρασινη και κοκκινη πιπερια, σελερυ, καροτο και μανιταρια. Ανακατεψτε τα σε δυνατη φωτια 5 λεπτα. Προσθεστε καλαμποκια και μακαρονια. Χαμηλωστε τη φωτια και ψηστε για 2 λεπτα. Ανακατεψτε το κορν φλαουρ με το ξυδι σε μικρο μπολ να γινουν λεια. Προσθεστε καυτερη πιπερια, πελτε, κυβους ζωμου, λαδι και τα κομματια ανανα με το χυμο τους και ανακατεψτε να ενωθουν. Ριξτε το μειγμα ανανα στο γουοκ. Ανακατεψτε τα υλικα σε μετρια φωτια 5 λεπτα να βρασουν και να πηξει η σαλτσα. Προσθεστε τα φρεσκα κρεμμυδακια και σερβιρετε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου