Χωριατικη κρεατοπιτα (αρκαδια)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χωριατικη κρεατοπιτα (αρκαδια)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Κρεατικα Πιτες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τη ζυμη
1⁄2κιλό αλευρι
1λίγο αβγό
1ποτηράκι του κρασιου λαδι
1κουταλιά της σούπας καλα τριμμενη ριγανη
1φλιτζάνι νερό
1⁄2κουταλακι μπεικιν παουντερ
1⁄2κουταλακι σόδα
για τη γεμιση
1⁄2κιλό κιμας μοσχαρισιος η αρνισιος
3 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1κουταλιά της σούπας ψιλοκομμενος δυοσμος
1ποτηράκι του κρασιου λαδι
αλάτι
λίγοπιπερι (1 κουταλακι γεματο)
6κομματάκια αβγα βρασμενα, κρυα και κομμενα σε 8 το καθενα

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ετοιμασια της ζυμης Αναμειγνυουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη γινει σχετικα σφιχτη. Τη σκεπαζουμε για να φουσκωσει, οση ωρα ετοιμαζουμε τη γεμιση. Ετοιμασια της γεμισης Σε βαθυ τηγανι τσιγαριζουμε το λαδι, τον κιμα, το κρεμμυδι, το δυοσμο και το αλατοπιπερο και σβηνουμε το μειγμα με δυο ποτηρια νερο. Αφου πιει εντελως το ζουμι της η γεμιση και εχει μεινει μονο με το λαδι, κατεβαζουμε το τηγανι απο τη φωτια και την αφηνουμε να κρυωσει. Αμεσως μετα προσθετουμε τα αβγα και ανακατευουμε καλα. Με τη μιση ζυμη ανοιγουμε το κατω φυλλο, το οποιο στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι, αφηνοντας τις ακρες του να κρεμονται εξω, και ριχνουμε στον πατο το υλικο απλωνοντας το ωστε να παει παντου. Σκεπαζουμε τη γεμιση με το υπολοιπο μισο της ζυμης ανοιγμενο σε φυλλο, γυρνωντας τις ακρες που κρεμονται προς τα μεσα και πιεζοντας γυρω γυρω την πιτα με τα δοντια ενος πιρουνιου. Ψηνουμε την κρεατοπιτα σε μετριο φουρνο στους 150 βαθμους 45 με 50 λεπτα, μεχρι να ροδισει η επιφανεια της. Τρωγεται και ζεστη και κρυα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου