Ρεβιθοκεφτεδες απο τη σιφνο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ρεβιθοκεφτεδες απο τη σιφνο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Ορεκτικα Οσπρια

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό ρεβίθια
2κουταλιές της σούπας αλευρι για το τηγανισμα
1⁄4κιλό φετα
1⁄4κιλό ανθότυρο
1 αυγο
1 κρεμμύδι
1κουταλια αλάτι
πιπέρι
φύλλαφρεσκου δυοσμου

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε τα ρεβιθια απο το βραδυ σε νερο. Την επομενη μερα τα στραγγιζετε και τα βραζετε σε κατσαρολα για 20 λεπτα, μεχρι να μαλακωσουν πολυ. Στη συνεχεια τα αλεθετε μεχρι να γινουν πουρες. Κατοπιν τριβετε το κρεμμυδι για να γινει πολτος και κοβετε τα τυρια σε πολυ μικρα κομματια. Αναμειγνυετε τα παραπανω υλικα μαζι με το αυγο, τα φυλλα δυοσμου, το πιπερι και το αλατι και πλαθοντας φτιαχνετε κεφτεδες, τους οποιους αλευρωνετε και τηγανιζετε σε καυτο λαδι μεχρι να ροδισουν. Αν θελετε οι ρεβιθοκεφτεδες σας να γινουν πιο πικαντικοι, αντι για φυλλα δυοσμου προσθετετε κυμινο και λιωμενο σκορδο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου