Μπαστουνακια πορτοκαλιου με σοκολατα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπαστουνακια πορτοκαλιου με σοκολατα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
6 πορτοκαλια χοντροφλουδα
1⁄2φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
200γρ αμμαρια σοκολατα κουβερτουρα
4κουταλιές σούπας λικέρ κουαντρώ

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χαραζετε τη φλουδα των πορτοκαλιων απο πανω μεχρι κατω σχηματιζοντας λωριδες. Τις αφαιρειτε προσεκτικα χωρις να αποσπασετε μαζι και τη σαρκα του πορτοκαλιου.Σε μια κατσαρολιτσα, σε μετρια φωτια, αναμιγνυετε τη μαρμελαδα με το κουαντρω.Προσθετετε τις λωριδες απο τις φλουδες των πορτοκαλιων και αφηνετε το μειγμα να βρασει. Μετα την πρωτη βραση, το αφηνετε το μειγμα να σιγοβρασει για επιπλεον 5-10 λεπτα. Βγαζετε τις φλουδες απο την κατσαρολα και τις τοποθετειτε σε ενα λαδοχαρτο μεχρι να κρυωσουν. Λιωνετε τη σοκολατα σε μπαιν μαρι και βουτατε το μισο μερος καθε λωριδας στη λιωμενη κουβερτουρα.Τις αφηνετε σε ενα λαδοχαρτο να κρυωσουν μεχρι να πηξει η σοκολατα και στη συνεχεια τις τοποθετειτε σε μια φοντανιερα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου