Πτι - φουρ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πτι - φουρ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 νεροποτηρο ψιλοκοπανισμενη καρυδοψιχα
1 1⁄2 φλυτζανα ζαχαρη
1⁄2κιλό φρεσκο βουτυρο
4 αυγά
1⁄2κουταλακι σόδα
1κιλό αλευρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη για 20 λεπτα στο μιξερ. Προσθετουμε τη σοδα και τους κροκους απο τα αυγα και συνεχιζουμε το χτυπημα για αλλα 15 λεπτα. Ριχνουμε αλευρι σιγα - σιγα και λιγο - λιγο μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη σφιχτη. Δεν προκειται να σηκωσει ολο το αλευρι η ζυμη μας. Μην ξεγελαστειτε και το ριξετε ολο μεσα στο μιξερ. Ανοιγουμε τη ζυμη στο τραπεζι μας, με τον πλαστη σε παχος περιπου ενα δαχτυλο. Κοβουμε σε στρογγυλα κομματια με ενα ποτηρι. Κραταμε τα κομματακια, ξαναπλαθουμε την ζυμη, την ξανανοιγουμε κ.ο.κ. Χτυπαμε καλα τα ασπραδια των αυγων. Αυτο λεγετε μαρεγκα. Βουταμε τα στογγυλακια μας στην μαρεγκα και τα πασπαλιζουμε με την καρυδοψιχα. Τα ενωνουμε ανα δυο και τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι. Σε προθερμασμενο φουρνο των 180 βαθμων, σε 25 με 30 λεπτα τα πτι - φουρ μας ειναι ετοιμα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου