Τσουρεκι με φρουτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τσουρεκι με φρουτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
7γρ. (η 15 φρεσκια) μαγια σε σκονη
175γρ. χλιαρό γάλα
350γρ. (για ολες τις χρησεις) αλευρι
1κουτ. γλ. αλατι
1⁄2κουτ. γλ. κανελογαριφαλα
50γρ. βουτυρο
1 (ξυσμα) λεμονι(α)
25γρ. ζαχαρη
40γρ. ξανθές σταφίδες
40γρ. μαύρες σταφίδες
80γρ. (βερικοκα,ανανας,δαμασκηνα) αναμεικτα φρουτα αποξηραμενα
400γρ. φλούδες αμυγδάλου
1 αυγο(α)
50γρ. βουτυρο
175μεγάλα (marzipan-σε ζαχαροπλαστεια και σουπερ μαρκετ) παστα αμυγδαλου
άχνη ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Διαλυετε τη μαγια στο γαλα. Σε λεκανη ανακατευετε το αλευρι, το αλατι και τα κανελογαριφαλα. Τριβετε μεσα το βουτυρο. Προσθετετε το ξυσμα, τη ζαχαρη, τις σταφιδες, τα φρουτα και τα αμυγδαλα και ανακατευετε. Κανετε μια γουβα στο κεντρο και ριχνετε μεσα το αυγο και το γαλα με τη μαγια. Με ξυλινη κουταλα ανακατευετε. Προσθετετε λιγο γαλα (αν χρειαζεται) και ζυμωνετε για 10 λεπτα, να γινει ζυμη ελαστικη και απαλη. Σκεπαζετε και αφηνετε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο (1-1 1/2 ωρα). Ζυμωνετε παλι σε αλευρωμενη επιφανεια για 2 λεπτα. Απλωνετε με πλαστη σε τετραγωνο κομματι (25 εκ. η πλευρα). Αλειφετε με το βουτυρο λιωμενο. Πλαθετε το marzipan σε μακροστενο κομματι 23X10 εκ. και το βαζετε στο κεντρο της ζυμης. Διπλωνετε σε ρολο. Βαζετε σε βουτυρωμενο ταψακι, σκεπαζετε και αφηνετε να φουσκωσει για 30 - 40 λεπτα. Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 40 λεπτα. Αφηνετε να κρυωσει, πασπαλιζετε με την αχνη ζαχαρη και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου