Γουρουνοπουλο με κοκκινο λαχανο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γουρουνοπουλο με κοκκινο λαχανο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 μπουτι γουρουνοπουλο 2 1/3 κιλα περιπου
2 κρεμμυδια
3 καροτα
1 κομματι φυλλο δαφνης
2 γαρύφαλλα
1⁄2κουτ.γλυκου δεντρολίβανο
1⁄2μπουκάλι μπίρα
πιπέρι
1κιλό λαχανο
200γρ. μπεικον κομμενο σε κυβους
1 κρεμμύδι
12 καστανα ξεφλουδισμενα
πιπέρι
1 γαρύφαλλο
2κόκκους μπαχάρι
1μικρό πολυ κομματι κανελα
2κουτ. ξίδι
1 πορτοκαλι, το χυμο και το ξυσμα
3κουταλιές της σούπας απο τη σαλτσα του ψητου

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Χαρασσετε την πετσα στο πανω μερος του κρεατος σε ρομβους και το αλατοπιπερωνετε. Το τοποθετειτε με τους ρομβους προς τα πανω σε σκευος φουρνου, προσθετε τα χοντροκομμενα λαχανικα, τα μπαχαρικα και περιχυνετε το κρεας με την μπιρα. Σκεπαζετε το σκευος με το καπακι του και το τοποθετειτε στο προθερμασμενο φουρνο στους 200ο C. Ψηνετε το κρεας σκεπασμενο 2 ωρες περιχυνοντας το κατα διαστηματα με το ζωμο. Βγαζετε το καπακι και αφηνετε την πετσα 10-15 λεπτα να ξεροψηθει. Ψιλοκοβετε το λαχανο, το πλενετε και το στραγγιζετε. Λιωνετε το μπεικον σε κατσαρολα και προσθετετε το λαχανο μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα. Το αφηνετε να σιγοβρασει 1 ωρα περιπου. Πριν το σερβιρετε, προσθετετε τη σαλτσα του ψητου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου