Φακες σουπα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φακες σουπα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΣουπες Οσπρια

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό φακές
3μέτριες ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια ξερά
2σκελίδες σκορδο
3φύλλα δάφνης
ξυδι
ριγανη (προαιρετικα)
1ποτήρι λάδι
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ριχνουμε τη φακη σε ενα μεγαλο πιατο η ταψι. Την καθαριζουμε απο πετρουλες η χαλασμενους κοκκους. Γεμιζουμε στα 2/3 μια κατσαρολα με νερο. Ριχνουμε τη φακη για να παρει μια βραση. Πεταμε το βρωμικο νερο και βαζουμε φρεσκο στην κατσαρολα μας. Μαζι ριχνουμε μεσα την ντοματα και το κρεμμυδι ψιλοκομμενα η τριμμενα σε τριφτη. Επισης το σκορδο και τα φυλλα της δαφνης. Αν η δαφνη μπει στην αρχη σε 5 λεπτα πρεπει να βγει. Εαν την ριξετε στο τελος, αυτο πρεπει να γινει στο τελευταιο 5λεπτο του βρασιματος. Στο τελευταιο 5λεπτο τελος προσθετουμε το αλατι, το πιπερι, τη ριγανη και το ξυδι. Η ριγανη αποτελει σιγουρα παραλλαγη. Ειναι προτιμοτερο να την αφησετε στην ακρη και να βαλει ο καθενας οσο θελει στο πιατο του. Ζωντανευει την γευση, αλλα κατα καποιους αλλους την χαλαει. Δεν ισχυει το ιδιο με το ξυδι. Παρολο που ο καθενας στο πιατο του μπορει να προσθεσει οσο θελει, κατα το βρασιμο λιγο ξυδι κανει καλο. Δινει την γευση που πρεπει και τελικα εξατμιζεται. Μια κουταλια της σουπας, οχι παραπανω. Προς το τελος, το τελευταιο 5λεπτο και παλι, ριξτε και μια πατατα στα 4 κομμενη. Αν εχετε μικρα παιδια, θα ξετρελαθουν με την γευση της.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου