Τσουρεκι γεμιστο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για τσουρεκι γεμιστο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για τη ζυμη
1κιλό αλεύρι σκληρό
60γρ μαγια νωπη (απο το φουρνο)
200γρ νερό
150γρ βουτυρο
100γρ γάλα
280γρ ζαχαρη
5 αυγά
1κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1⁄2κουταλιά του γλυκού αλάτι
1⁄2κουταλιά του γλυκού μαστιχα (τριμμενη)
για τη γεμιση
100γρ καρυδια
100γρ σταφιδες ξανθες
100γρ βυσσινο κομποστα
για τη γαρνιτουρα:
κρόκογια το αλειμμα
λιγααμύγδαλα
λίγηζαχαρη αχνη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε σε μια κατσαρολα, σε χαμηλη φωτια, το βουτυρο και το αφηνετε να λιωσει. Προσθετετε το γαλα, τη ζαχαρη, τα αυγα, αφου προηγουμενως τα εχετε χτυπησει ελαφρα. Τελος ριχνετε το αλατι, τη μαστιχα και το μαχλεπι. Ανακατευετε το μειγμα και το αφηνετε να σιγοβρασει. Το κατεβαζετε απο τη φωτια και το ριχνετε στο μιξερ. Διαλυετε τη μαγια σε λιγο χλιαρο νερο και την προσθετετε στο μειγμα. Κοσκινιζετε το αλευρι και το ριχνετε σιγα-σιγα στο μειγμα μεσα στο μιξερ. Το ζυμωνετε στην αργη ταχυτητα, μεχρι η ζυμη να ξεκολλησει απο τα τοιχωματα. Σε αυτη την περιπτωση μπορειτε να το ζυμωσετε και με τα χερια. Αφηνετε τη ζυμη για μιση ωρα να φουσκωσει. Στη συνεχεια τη χωριζετε σε δυο κομματια και ανοιγετε το καθενα με τον πλαστη. Τοποθετειτε στην ακρη καθε φυλου ανακατεμενα τα καρυδια, τα βυσσινα, τις σταφιδες. Τυλιγετε τα φυλλα σε ρολο και ενωνετε τις ακρες τους για να σχηματισετε μια κουλουρα. Τις αφηνετε τις κουλουρες σε ζεστο μερος για αλλη μιση ωρα μεχρι να φουσκωσουν. Τοποθετειτε τις κουλουρες σε βουτυρωμενο ταψι και τις αλειφετε ελαφρως με λιγο χτυπημενο κροκο αυγου. Μπορειτε να τις πασπαλισετε και με αμυγδαλακια. Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200C για 40 λεπτα. Αφηνετε τα τσουρεκια να κρυωσουν λιγο και τα πασπαλιζετε με λιγη ζαχαρη αχνη. Μικρες συμβουλες: Οσο ψηνετε το τσουρεκι καλο θα ηταν να μην ανοιξετε το φουρνο γιατι με την αλλαγη της θερμοτητας δεν θα φουσκωσει οπως επιθυμουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου