Παεγια (με θαλασσινα)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για παεγια (με θαλασσινα)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΘαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
400γρ. ρύζι καρολίνα
2 πιπεριες κοκκινες
400γρ. ντοματες κομμενες χωρις φλουδα και σπορους
1μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κοτοπουλο καθαρισμενο, σε κομματια
250γρ. ψαρονεφρι, σε κυβους
250γρ. κυδωνια (οστρακα)
8μεγάλες γαριδες
8κουτ. ελαιολαδο
200γρ. αρακάς
3 κλωστουλες σαφραν
1φύλλο δάφνης
1 κουτ.γλ. παπρικα
1 λιτρου ζωμο κοτοπουλου
1 λεμονι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε βαθυ τηγανι, ζεσταινουμε σε δυνατη φωτια το λαδι και σοταρουμε το κοτοπουλο. Το βγαζουμε απο το τηγανι, το αλατοπιπερωνουμε και το διατηρουμε ζεστο. Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια με το χοιρινο, το ψαρονεφρι. Προσθετουμε τα κυδωνια και τα σοταρουμε μεχρι να ανοιξουν. Πεταμε αυτα που δεν ανοιξαν. Σημαντικο, μην το αμελησετε. Τελος σοταρουμε τις γαριδες μεχρι να κοκκινισουν. Διατηρουμε τα θαλασσινα και αυτα ζεστα. Σε μετρια φωτια, βαζουμε -στο ιδιο λαδι- το κρεμμυδι χωρις να ροδισει. Προσθετουμε τις ντοματες και τον αρακα και σοταρουμε για 5 λεπτα. Ανακατευουμε τον κροκο με την παπρικα, το αλατι, το πιπερι και τη δαφνη. Ριχνουμε το ζωμο και αφηνουμε να παρει βραση. Προσθετουμε το ρυζι, ανακατευουμε, σιγοβραζουμε μεχρι να απορροφηθουν τα περισσοτερα υγρα, αλλα οχι ολα. Τελευταια ριχνουμε την πιπερια που εχουμε κοψει σε λωριδες. Αραδιαζουμε απο πανω το κοτοπουλο, το χοιρινο και τα θαλασσινα και σκεπαζουμε καλα με αλουμινοχαρτο. Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180βαθμους και αφηνουμε την παεγια να ψηθει για 15 λεπτα. Σερβιρουμε κατευθειαν απο το φουρνο, γαρνιρισμενη με φετες λεμονιου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου