Αρνακι στην κατσαρολα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για αρνακι στην κατσαρολα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα Πασχαλινες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2κιλά σε μεριδες αρνακι
1φλιτζάνι λάδι
6δεσμες (1 κιλο) φρεσκα - κρεμμυδακια
1⁄2κιλό μαρούλι
1⁄2φλιτζάνι ψιλοκομμενος ανηθος
2 αυγά
1⁄2φλιτζάνι χυμός λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαλτε το λαδι σε μεγαλη κατσαρολα επανω σε δυνατη φωτια και σοταρετε τα κομματια του αρνιου. Ριξτε αλατι, πιπερι και μισο φλιτζανι νερο. Σκεπαστε και σιγοβραστε, ωσπου να μισομαλακωσει το κρεας. Στο μεταξυ, καθαριστε, πλυντε καλα τα κρεμμυδακια και τη σαλατα και κοψτε τα σε μεγαλα κομματια. Τα κρεμμυδακια μπορειτε να τα βρασετε προηγουμενως σε λιγο νερο και να τα στραγγισετε. Ετσι το φαγητο γινεται ελαφρυτερο. Ριξτε τα μαζι με το μαρουλι, το ανηθο και το μαιντανο στην κατσαρολα με το κρεας κι αφηστε τα να βρασουν, χωρις να λιωσουν. Οταν το φαγητο ειναι ετοιμο, χτυπηστε τα αυγα με το χυμο λεμονιου, σ' ενα μπολ, ριξτε μεσα σ' αυτα λιγο απο το ζουμι του φαγητου κι αδειαστε τα επανω στο φαγητο κουνωντας την κατσαρολα με κυκλικες κινησεις, ωστε το αυγολεμονο να παει παντου, χωρις να χαλασει η εμφανιση του.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου