Καλαμαρακια τηγανητα πανε

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλαμαρακια τηγανητα πανε


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΘαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό μικρα καλαμαρακια φρεσκα η κατεψυγμενα
2 αυγά
2κουτ. της σούπας αλευρι
λαδι για τηγανισμα
αλάτι
2 λεμονια

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ξεβγαζουμε τα καλαμαρακια σε αφθονο αλατισμενο νερο και ξεχωριζουμε τα πλοκαμια απο το υπολοιπο σωμα. Αφαιρουμε τα ματια και το εσωτερικο «νευρο» απο το σωμα τους. Κοβουμε τα σωματα στη μεση, αν ειναι μεγαλα. Στραγγιζουμε καλα τα καλαμαρια και τα τοποθετουμε σε απορροφητικη πετσετα.
Χτυπαμε τα αυγα σε ενα βαθυ πιατο. Κοσκινιζουμε το αλευρι σε μια πιατελα. Ριχνουμε αφθονο λαδι για τηγανισμα σε ενα βαθυ τηγανι και ζεσταινουμε σε μετρια φωτια μεχρι να καψει.
Πασπαλιζουμε ελαφρα τα καλαμαρια με αλατι και τα βουταμε στο χτυπημενο αυγο. Κατοπιν τα περναμε απο το αλευρι, τιναζοντας, ωστε να φυγει το περιττο. Τηγανιζουμε τα καλαμαρακια στο λαδι μεχρι να ροδισουν. Τα στραγγιζουμε σε απορροφητικη πετσετα.
Σερβιρουμε βαζοντας τα καλαμαρακια σε μια πιατελα και διακοσμωντας με τα λεμονια κομμενα στα Ραντιζουμε με το χυμο των λεμονιων και τρωμε τα καλαμαρια ζεστα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου