Χουμους (λιβανεζικο)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για χουμους (λιβανεζικο)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2⁄3φλ. ρεβίθια
2 1⁄2φλ. νερό
1⁄3φλ. ταχίνι
3κ.σ. ζουμι απο τα ρεβιθια
1⁄3φλ. χυμος λεμονιου (η περισσοτερος)
1κ.γ. αλάτι
1σκελίδα μεγαλη σκορδο λιωμενη (η παραπανω)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε τα ρεβιθια και τα μουλιαζετε τη νυχτα σε 2 1/2 φλ. νερο. Τα βραζετε στο ιδιο νερο για 1 1/2 ωρες περιπου. Κρατατε 3 κ.σ. απο το νερο. Λιωνετε τα ρεβιθια και ανακατευετε με το ταχινι. Ανακατευετε σιγα σιγα με το νερο και το χυμο του λεμονιου. Προσθετετε το αλατι και το σκορδο. Γαρνιρετε με μαιντανο και παπρικα. Περιχυνετε με λαδι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου