Σουτζουκακια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για σουτζουκακια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό κιμά
1⁄4φλιτζάνι λάδι
1 αυγο
2φέτες ψωμι μουσκεμενο
1μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
4σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενο (απαραιτητο)
1 1⁄2κουταλακι κυμινο (πλεον απαραιτητο)
πιπέρι
για τη σαλτσα:
1⁄2φλιτζάνι λάδι
1μέτριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1⁄2φλιτζάνι κρασι λευκο απαλο
2σκελίδες σκορδο ( ειπαμε απαραιτητο)
1κονσέρβα τοματακια
1κουταλια πελτέ
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε τον κιμα σε ενα μπολ.
Προσθετετε το λαδι, το κρεμμυδι, το σκορδο και το κυμινο.
Προσθετετε το αυγο και το ψωμι.
Αλατοπιπερωνετε.
Ζυμωνετε καλα.
Πλαθετε σε μικρα μακροστενα μπαστουνακια.
Βαζετε σε ενα τηγανι λαδι και τηγανιζετε τα σουτζουκακια.
Οταν τηγανιστουν τα βαζετε σε ενα πιατο με χαρτι κουζινας.

Ετοιμασια της σαλτσας.
Σε μια κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και τσιγαριζετε το κρεμμυδι.
Ριχνετε την τοματα και τον πελτε και ανακατευετε.
Προσθετετε το σκορδο.
Σβηνετε με κρασι.
Αλατοπιπερωνετε.
Ριχνετε τα σουτζουκακια και αφηνετε να βρασουν 15 λεπτα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου