Κολοκυθοπιτα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κολοκυθοπιτα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα Λαχανικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό κολοκυθια τριμμενα
1κιλό μυζήθρα
6φυλλαράκια δυοσμο
Υλικα για τη μπεσαμελ:
3κουταλιές αλεύρι μαλακό
4κουταλιές ελαιολαδο
2ποτήρια χλιαρό γάλα
1πρέζα αλάτι
3 αυγά
Υλικα για την κρουστα:
1φλιτζάνι γάλα
4κουταλιές τριμμενο παξιμαδι
2κουταλιές αλεύρι σκληρό
3κουταλιές ελαιολαδο
2 αυγά
1πρέζα βουτυρο γαλακτος
Υλικα για το φυλλο:
1⁄2κιλό αλεύρι σκληρό
1⁄2φλιτζάνι ελαιολαδο
1πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε καλα τα κολοκυθια, τα ξυνετε στον τριφτη και τα βραζετε σε λιγο νερο για 10 λεπτα. Τα αφηνετε για 2 ωρες να στραγγισουν. Για τη μπεσαμελ: Βαζετε σε μια κατσαρολα να καψετε το λαδι. Μολις καψει, ριχνετε το αλευρι και ανακατευετε απαλα για 2 λεπτα. Προσθετετε σιγα-σιγα το χλιαρο γαλα εως οτου γινει μια κρεμα ουτε πηχτη, ουτε αραιη και μετα προσθετετε το αλατι. Κατεβαζετε απο τη φωτια, ριχνετε τα αυγα, ανακατευετε καλα, προσθετετε τη μυζηθρα, το δυοσμο, τα κολοκυθια και παλι ανακατευετε καλα. Για το φυλλο: Σε λεκανιτσα εμαγιε βαζετε το αλευρι, κανετε μια λακκουβιτσα στη μεση και βαζετε το λαδι και το αλατι. Ζυμωνοντας, προσθετετε σιγα-σιγα νερο εως οτου γινει μια ζυμη οχι πολυ σφικτη. Μετα, ανοιγετε το φυλλο με το ξυλικι και αφου λαδωσετε ελαφρα το ταψι και τα πλαινα του. Μετα τοποθετειτε τη γεμιση στο φυλλο και απο πανω βαζετε τη κρουστα, η οποια φτιαχνεται ως εξης: σε ενα λεκανακι χτυπατε τα αυγα. Προσθετετε το παξιμαδι, το αλευρι, το γαλα, το βουτυρο και το λαδι. Χτυπατε ολο το μειγμα εως οτου γινει ομοιομορφο και το ριχνετε στο ταψι. Σε μετρια προθερμασμενο φουρνο ψηνετε στους 200C για μια ωρα περιπου. Προς το τελος, τοποθετειτε λαδοκολλα επανω απο το ταψι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου