Γαριδες πιλαφι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαριδες πιλαφι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό γαριδες
2φλιτζάνια τσ. ρυζι
3⁄4φλιτζανιού τσ. ελαιολαδο
1μικρό κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1μέτρια ντοματα ψιλοκομμενες
1⁄2φλιτζάνι τσ. άσπρο κρασί
αλάτι
πιπερι φρεσκοτριμμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε και καθαριζετε ωμες τις γαριδες.Βαζετε τα κεφαλια με τα φλουδια σε κατσαρολα και τα βραζετε με 5 φλιτζανια νερο για 20 λεπτα σε υψηλη θερμοκρασια . Σουρωνετε τον ζωμο απο ψηλο τρυπητο και τον βαζετε στην ακρη. Τσιγαριζετε το κρεμμυδι με το ελαιολαδο για 3-4 λεπτα. Προσθετετε τις ντοματες, σβηνετε με το κρασι, αλατοπιπερωνετε και σιγοβραζετε για 4-5 λεπτα ωστε να εξατμιστει το αλκοολ. Ριχνετε τις γαριδες και αφηνετε να σιγοβρασουν 2 -3 λεπτα. Προσθετετε 5 φλιτζανια ζωμο απο τις γαριδες και συμπληρωνετε με ενα ακομα φλιτζανι νερο. Αφηνετε τον ζωμο να βρασει καλα, τοτε ριχνετε το ρυζι, ανακατευετε και βραζετε 15 λεπτα περιπου σε υψηλη θερμοκρασια . Τελος σκεπαζετε την κατσαρολα με μια βαμβακερη πεσετα και αφηνετε το ρυζι να «τραβηξει» τα υγρα του. Σερβιρετε το γαριδοπιλαφο ζεστο με αφθονο φρεσκοτριμμενο πιπερι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου