Πατατοκεφτεδες

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για πατατοκεφτεδες


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό πατάτες
2κουτ. της σούπας ελαιολαδο
4 αβγά
1 κρεμμυδι τριμμενο στον τριφτη
1φλιτζάνι του τσαγιού φετα
1φλιτζάνι του τσαγιού Κεφαλοτυρι
3κουτ. της σούπας μαιντανο ψιλοκομμενο
πιπέρι
λίγοαλευρι η φρυγανια
για το τηγανισμα
λαδι και αλευρι
για το σερβιρισμα
λίγοτυρι τριμμενο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε καλα τις πατατες και τις Βραζετε με τη φλουδα τους σε μια κατσαρολα με αλατισμενο νερο.
Τις καθαριζετε οσο ειναι ζεστες, τις χοντροκοβετε και τις περνατε απο τον μυλο των λαχανικων. Βαζετε τον πουρε σε λεκανιτσα και αφηνετε να κρυωσει εντελως.
Προσθετετε το κρεμμυδι, το λαδι, τα αβγα, τα τυρια, τον μαιντανο, και ζυμωνετε το μειγμα. Δοκιμαζετε τη γευση και προσθετετε αλατι και πιπερι.
Αφηνετε το μειγμα στο ψυγειο για 1 ωρα. Μετα πλαθετε στρογγυλους κεφτεδες. Αν το μειγμα δεν πλαθεται ευκολα, προσθετετε λιγο αλευρι η τριμμενη φρυγανια και το ξαναζυμωνετε.
Ζεσταινετε αρκετο λαδι σε Βαθυ τηγανι και τηγανιζετε τους πατατοκεφτεδες σε καυτο λαδι ωσπου να χρυσισουν, αφου πρωτα τους αλευρωσετε.
Σερβιρετε τους πατατοκεφτεδες ζεστους, πασπαλιζοντας με τριμμενο τυρι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου