Κανελονια με σπανακι και σαλτσα ντοματα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για κανελονια με σπανακι και σαλτσα ντοματα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Ζυμαρικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
για την σαλτσα ντοματα
1κονσέρβα ντοματακια ψιλοκομμενα
1κύβο κρέατος
το χυμο μισου λεμονιου
1⁄2φλιτζάνι νέα φυτίνη
πρέζαμια σκονη σκορδου
2φλιτζάνια σελινο ψιλοκομμενο
1⁄2κιλό σπανάκι
300γρ. λαζανια
400γρ. ανθοτυρο λιωμενο
200γρ. παρμεζανα τριμμενη
3γρ κουταλιες κεφαλοαβιερα τριμμενη
200γρ. καπνιστο ζαμπον ψιλοκομμενο
2κουταλιές νέα φυτίνη
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε τα υλικα για τη σαλτσα ντοματα σε κατσαρολα και τα βραζετε 20 λεπτα περιπου. Αφηνετε τη σαλτσα κατα μερος.
Καθαριζετε και πλενετε το σπανακι. Το ζεματιζετε και το αφηνετε να στραγγιξει. Το ψιλοκοβετε.
Βαζετε τα λαζανια να βραζουν σε κατσαρολα με αλατισμενο νερο και λιγο λαδι. Τα σουρωνετε.
Αναμιγνυετε το σπανακι με το ανθοτυρο, την παρμεζανα εκτος απο 2 κουταλιες, την κεφαλογραβιερα, το ζαμπον, τα αυγα, αλατι και πιπερι.
Παιρνετε ενα-ενα τα λαζανια. Τα τοποθετειτε σε επιπεδη επιφανεια και βαζετε στην μια ακρη τους 2 κουταλιες απο το μειγμα. Τυλιγετε τα λαζανια σε ρολο σαν κανελονια.
Βαζετε τη μιση ποσοτητα απο τη σαλτσα ντοματα σε πυραντοχο σκευος και πανω στη σαλτσα τοποθετειτε τα κανελονια απο λαζανια με την ενωση προς τα κατω. Ριχνετε πανω στα κανελονια την υπολοιπη σαλτσα, πασπαλιζετε με το τυρι που κρατησατε και τα ψηνετε 20 λεπτα περιπου σε φουρνο προθερμασμενο στους 220 βαθμους.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου