Ψαρι με σαλτσα καρυ (ινδικο)

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ψαρι με σαλτσα καρυ (ινδικο)


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 κ. φιλετο ψαριου (μπακαλιαρος, κολιος, σκουμπρι)
2 1⁄2φλ. γάλα
1κ.γ. αλάτι
πιπέρι
1⁄2κ.γ. πιπέρι καγιέν
5κ.σ. γαλέτα
4κ.σ. βουτυρο
1⁄4φλ. καρυ
2κ.σ. αλευρι
3κ.σ. ψιλοκομμενο κολιανδρος η μαιντανος
3κ.σ. χυμός λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζουμε τη σχαρα στο πανω τριτο του φουρνου και τον προθερμαινουμε στη μεγιστη θερμοκρασια. Τακτοποιουμε το ψαρι σε ενα ταψι. Αναμιγνυουμε το γαλα, το αλατι και τα πιπερια και περιχυνουμε το ψαρι. Το αφηνουμε για λιγο και μετα στραγγιζουμε τα κομματια, τα τυλιγουμε στη γαλετα και τα τακτοποιουμε σε ενα ταψι στρωμενο με αλουμινοχαρτο, κρατωντας το γαλα. Βαζουμε τις 2 κ.σ. βουτυρο στο ταψι και ψηνουμε για 15'. Στο μεταξυ βαζουμε το γαλα να ζεσταθει χωρις να βρασει. Λιωνουμε το υπολοιπο βουτυρο σε κατσαρολα και οταν κανει φυσαλιδες ριχνουμε το καρυ. Ανακατευουμε και προσθετουμε το αλευρι. Ανακατευουμε για 2' περιπου και αποσυρουμε την κατσαρολα απο τη φωτια. Ριχνουμε το ζεστο γαλα χτυπωντας, βαζουμε σε μετρια φωτια και αφηνουμε να βρασει για 1' ανακατευοντας. Ριχνουμε το μαιντανο και το χυμο του λεμονιου. Βαζουμε το ψαρι στην πιατελα, περιχυνουμε με τη σαλτσα και σερβιρουμε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου