Μπαμιες με κοτοπουλο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπαμιες με κοτοπουλο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Λαχανικα Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες
1κιλό μπαμιες κατεψυγμενες
1 κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη
1σκελίδα σκορδο λιωμενη
5 ντοματες αποφλοιωμενες και ψιλοκομμενες
1κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
μαιντανο, ελαιολαδο, αλατι, πιπερι
1⁄2φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Πλενετε τις μεριδες του κοτοπουλου και αφαιρειτε τη πετσα.
Ξεπαγωνετε τις μπαμιες, τις πλενετε και τις αφηνετε να στραγγισουν.
Σοταρετε το κοτοπουλο στο ελαιολαδο και το αφηνετε να ροδισει απο ολες τις πλευρες.
Μολις ροδοκοκκινισει το βγαζετε και στο ιδιο λαδι ριχνετε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σοταρετε χωρις να μαυρισουν.
Σε μια αλλη κατσαρολα βαζετε το κοτοπουλο με το σοταρισμενο κρεμμυδι και το αφηνετε να βρασει για 15 λεπτα σε χαμηλη φωτια.
Το σβηνετε με το κρασι, προσθετε τις ντοματες, το ντοματοπελτε και τελος τις μπαμιες.
Το βραζετε για 30 λεπτα περιπου, ανακινωντας την κατσαρολα για να μην κολλησουν οι μπαμιες.
Αν χρειαστει προσθετετε λιγο ζεστο νερο. Λιγο πριν ετοιμαστει ριχνετε το αλατοπιπερο.
Εναλλακτικη προταση: Μπορειτε το φαγητο αυτο να το φτιαξετε και στο φουρνο, φροντιζοντας να ειναι ψημενο το κοτοπουλο πριν ριξετε τις μπαμιες.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου