Παπια με πορτοκαλι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για παπια με πορτοκαλι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Πουλερικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1ολοκληρη παπια περιπου 1-1 1/2 κιλο
6 πορτοκάλια
1 καροτο
1 κρεμμύδι
100γραμ. φρεσκο βουτυρο
πιπέρι
3κουταλιές ζαχαρη
1κουταλιά σούπας κονιακ
4κουταλιές σούπας λικέρ
1κουταλια ξυδι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σε μια μεγαλη κατσαρολα ζεσταινετε 70 γραμ. βουτυρο και ροδιζετε την παπια ολοκληρη μαζι με το καροτο και το κρεμμυδι.

Προσθετετε λιγο νερο, το κονιακ και το λικερ, αλατι, πιπερι και μαγειρευετε σε πολυ χαμηλη φωτια για 45 λεπτα.

Σβηνετε την κουζινα και αφηνετε την κατσαρολα στο ματι μεχρι το φαγητο να γινει χλιαρο.

Στυβετε 3 πορτοκαλια και ριχνετε το χυμο τους μεσα στην κατσαρολα με την παπια και μαγειρευετε ακομη 10 λεπτα.

Μαζεψτε τη σαλτσα της κατσαρολας.

Σουρωστε τη και βαλτε τη σε μια μικρη κατσαρολιτσα.

Τη βραζετε μεχρι να μεινει η μιση.

Κοβετε τα υπολοιπα πορτοκαλια σε φετες και τα τηγανιζετε με το υπολοιπο βουτυρο.

Πασπαλιστε τις με τη ζαχαρη και συμπληρωστε ελαχιστο νερο για να μελωσουν.

Παρτε μια πιατελα και απλωστε πανω τις τηγανητες φετες πορτοκαλι.

Απο πανω τοποθετηστε την παπια ολοκληρη και περιχυστε τη με την ετοιμη σως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου