Γιουβαρλακια αυγολεμονο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γιουβαρλακια αυγολεμονο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1⁄2κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
1⁄4κούπας ρύζι καρολίνα
μαιντανο ψιλοκομμενο
κουταλιές της σούπαςδυο περιπου λαδι
αλάτι
πιπέρι
αλευρι για ολες τις χρησεις
αυγολεμονο:
3 αυγά
2 λεμονια

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζουμε και πλενουμε το ρυζι.
Τριβουμε το κρεμμυδι.
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε τον κιμα, το κρεμμυδι, το ρυζι τον μαιντανο, το αλατι, το πιπερι και το λαδι.
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι για 5 λεπτα και πλαθουμε τον κιμα σε μικρες μπαλιτσες και τα αλευρωνουμε.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε 1 1/4 του λιτρου νερο (περιπου 5 ποτηρια) και λιγο λαδι.
Μολις το νερο αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε την φωτια και ριχνουμε προσεκτικα τα γιουβαρλακια. Σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε το φαγητο να βρασει για 30' περιπου.
Εν τω μεταξυ ετοιμαζουμε το αυγολεμονο.

Αυγολεμονο:
Σε μια σουπιερα ριχνουμε το ασπραδι των αυγων και τα χτυπαμε με το συρμα μεχρι να γινουν αφρος. Στην συνεχεια ριχνουμε τους κροκους ανακατευοντας συνεχως και τελος προσθετουμε το λεμονι σιγα-σιγα χτυπωντας με το συρμα.
Οταν γινει ριχνουμε με την κουταλα μπολικο ζουμι απο την σουπα στην σουπιερα χτυπωντας σιγα-σιγα με το συρμα (η το πηρουνι) για να μην κοψει το αυγολεμονο.
Κατοπιν ριχνουμε το αυγολεμονο στη σουπα η περιχυνουμε το φαγητο. Δεν ανακατευουμε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου