Φιλετακια αλα κρεμ

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για φιλετακια αλα κρεμ


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 1⁄2κιλό φιλετο
2σκελίδες σκορδο
1γρ. κονσερβα 800 μανιταρια
η μαργαρινηβουτυρο
1⁄2κούπα κρασι ασπρο ξερο
1⁄2κούπα Κρεμα γαλακτος
καροτα κατεψυγμενα σε φετακια(1 συσκευασια)
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοψτε τα σκορδα στη μεση και τριψτε με αυτα το φιλετο. Κοψτε το σε φιλετακια μπουκιας. Πασπαλιστε τα με λιγο πιπερι. Σ' ενα τηγανι βαλτε λιγη μαργαρινη και σωταρετε καλα τα μανιταρια. Στραγγιστε τα απο το βουτυρο και αλατοπιπερωστε τα. Στο ιδιο βουτυρο σωταρετε τα φιλετακια και απο τις δυο πλευρες. Αραδιαστε τα σε πυρεξ η σε μεταλλικη πιατελα που να χωραει στο φουρνο. Βαλτε στο καθ' ενα απο ενα μανιταρι και ενα καροτο. Καρφωστε τα με ξυλινες φουρκετες. Στο βουτυρο που εμεινε απο τα φιλετα ριξτε το κρασι και βραστε δυνατα ανακατευοντας και ξυνοντας τον πατο του τηγανιου με μια ξυλινη σπατουλα, ωσπου να ξεκολλησει καθε ιχνος ψημενου κρεατος και ο πατος να μεινει καθαρος. Η σαλτσα πρεπει να ειναι πυκνη σα σιροπι. Ριξτε μεσα στη σαλτσα την κρεμα γαλακτος λιγη-λιγη, ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη σπατουλα. Βραστε τη μερικα λεπτα. Περαστε την απο ενα μεγαλο σουρωτηρι, για να γινει λεια. Δοκιμαστε την, προσθεστε αν χρειαζετε αλατι και πιπερι και βραστε την 1'-2' ακομη. Περιχυστε μ' αυτην τα φιλετακια και σερβιρετε τα αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου