Καλαμαρια γεμιστα α' τροπος

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για καλαμαρια γεμιστα α' τροπος


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό μετρια καλαμαρια
1φλιτζάνι τσ. ελαιολαδο
1φλιτζάνι τσ. ρυζι
1 ωριμη ντοματα ψιλοκομμενη
2μέτρια κρεμμυδια, ψιλοκομμενα
αλάτι
πιπέρι
μέτριοχυμος μισου λεμονι
1σκελίδα σκορδο πολτοποιημενο
2κουταλιές της σούπας μαιντανος, ψιλοκομμενος

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε τα καλαμαρια και τα πλενετε πολυ καλα. Κοβετε τα κεφαλια, αφαιρειτε τα ματια και ψιλοκοβετε τα μουστακια και το υπολοιπο μερος του κεφαλιου. Σε μια κατσαρολα σοταρετε το μισο λαδι, το ψιλοκομμενο κρεμμυδι, και το σκορδο για 2-3 λεπτα. Στην συνεχεια, προσθετετε τα κεφαλια απο τα καλαμαρια και τα πλοκαμια αλατοπιπερωνετε, ριχνετε το λεμονι, τις μισες ντοματες, τον ψιλοκομμενο μαιντανο και ενα φλιτζανι νερο. Αφηνετε να σιγοβρασουν ολα μαζι για 15 λεπτα περιπου. Συμπληρωνετε με 2 φλιτζανια νερο, ριχνετε το ρυζι και ανακατευετε. Σιγοψηνετε με ανοιχτο το καπακι της κατσαρολας μεχρι να απορροφηθουν ολα τα υγρα. Αφηνετε την γεμιση να κρυωσει. Γεμιζετε τις κουκουλες με την βοηθεια ενος μικρου κουταλιου. Κλεινετε με μια οδοντογλυφιδα για να μην «χυθει» η και τις βαζετε σε πυρεξ η ταψι. Προσθετετε τις υπολοιπες ντοματες, αλατοπιπερωνετε και περιχυνετε με το ελαιολαδο και 1/2 φλιτζανιου νερο. Σκεπαζετε με ενα αλουμινοχαρτο και ψηνετε στον φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα. Αφαιρειτε το αλουμινοχαρτο και συνεχιζετε το ψησιμο για 20 ακομα λεπτα μεχρι να ροδισουν τα καλαμαρια.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου