Ψωμι σπιτικο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ψωμι σπιτικο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΨωμι

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
3κούπες αλευρι
2κ. σ. ελαιολαδο
1κ. κ. αλάτι
1 1⁄2κούπα χλιαρό νερό
25γρ. φρέσκια μαγιά

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Διαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο νερο ανακατευοντας.
Σε βαθυ σκευος με εφαρμοστο καπακι βαζουμε 1,5 κουπα αλευρι, το νερο με τη μαγια, το λαδι και το αλατι.
Ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες μειγμα, σκεπαζουμε το σκευος και το τοποθετουμε σε ζεστο μερος.
Μετα απο 20-30 λεπτα προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε με τα χερια.
Ζυμωνουμε προσθετοντας και αλλο αλευρι αν χρειαστει μεχρι να γινει η ζυμη ελαστικη και να μην κολλαει στα χερια.
Χωριζουμε την ζυμη σε δυο φραντζολες και τις τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι το οποιο το αφηνουμε στον φουρνο της κουζινας για 15 λεπτα χωρις ομως να τον αναψουμε.
Αναβουμε τον φουρνο στους 220 βαθμους και ψηνουμε τα ψωμια μας στην μεσαια σχαρα του φουρνου για 30 λεπτα η μεχρι να αποκτησουν ανοιχτο καφε χρωμα.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου