Μπακαλιαρος παστος σκορδαλια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπακαλιαρος παστος σκορδαλια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΘαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό μπακαλιάρο παστό
3φλιτζάνια τσ. ελαιολαδο για τηγανισμα
1κουταλακι μπεικιν παουντερ
1φλιτζάνι αλευρι
για σκορδαλια:
6σκελίδες σκορδο
3 πατατες βρασμενες
3⁄4φλιτζανιού τσαγιου ελαιολαδο
1κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Κοβετε σε κομματια τον μπακαλιαρο και τον βαζετε για 10 - 12 ωρες στο νερο, να ξαλμυρισει. Στο διαστημα αυτο αλλαζετε το νερο τουλαχιστον 5-6 φορες.

Τον ξεπλενετε κι αφου τον καθαρισετε απο τα «χοντρα» κοκαλα τον τηγανιζετε σε αρκετο ελαιολαδο. Προηγουμενως τον βουτατε σε κουρκουτι, το οποιο φτιαχνετε ως εξης: ανακατευετε το αλευρι με το νερο και το μπεικι, μεχρι να γινει ενα πηχτος χυλος.

Σερβιρετε το μπακαλιαρο με τη σκορδαλια, την οποια φτιαχνετε ως εξης: Καθαριζετε και κοπανιζετε στο γουδι η στο μπλεντερ το σκορδο. Βαζετε στο μπλεντερ τις πατατες καις λιωνετε. Προσθετετε διαδοχικα και εναλλαξ τα σκορδα, το λαδι και το ξιδι. Δουλευετε μεχρι να αποκτησει μια ομοιομορφη υφη.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου