Μυδια με ντοματα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μυδια με ντοματα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1κιλό μύδια
2 κρεμμυδακια φρεσκα
3σκελίδες σκορδο
5 ντομάτες
2κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
100γρ. κόκκινο κρασί
2κλωναράκια σέλερι
2κουταλιές σούπας μαιντανος (ψιλοκομμενος)
κουταλάκι του γλυκούπιπέρι
1κουταλιά σούπας ελαιολαδο
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Καθαριζετε και πλενετε με αφθονο τρεχουμενο νερο τα μυδια, τα βαζετε σε σουρωτηρι και τα αφηνετε να στραγγισουν (βλεπε και προηγουμενη συνταγη).
Καθαριζετε τα κρεμμυδια και τις σκελιδες του σκορδου και τα ψιλοκοβετε. Ξεφλουδιζετε τις ντοματες, αφαιρειτε τα σπορακια τους και τις κοβετε σε κυβους.
Ζεσταινετε το λαδι σε μια κατσαρολα και σοταρετε τα κρεμμυδια και το σκορδο για 3 λεπτα περιπου, μεχρι να μαλακωσουν. Προσθετετε τις ψιλοκομμενες ντοματες, τον πελτε ντοματας που εχετε διαλυσει σε λιγο νερο και το ψιλοκομμενο σελερι. Αλατοπιπερωνετε και τα αφηνετε να σιγοβρασουν με σκεπασμενη την κατσαρολα για 15 λεπτα περιπου. Τελος, ριχνετε το κρασι και αφηνετε τη σαλτσα να παρει μια βραση.
Ριχνετε το μυδια στην κατσαρολα, κλεινετε το καπακι και τα αφηνετε να σιγοβρασουν για 10 λεπτα περιπου, μεχρι να ανοιξουν τα μυδια. Αποσυρετε την κατσαρολα απο τη φωτια και πετατε οσα μυδια δεν ανοιξαν.
Με τρυπητη κουταλα βγαζετε τα μυδια απο την κατσαρολα και τα βαζετε σε πιατελα. Περιχυνετε με τη σαλτσα τους και σερβιρετε αμεσως. Αν θελετε τα πασπαλιζετε με ψιλοκομμενο μαιντανο.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου