Ριζοτο με θαλασσινα

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ριζοτο με θαλασσινα


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2φακελάκια σαφραν
350γρ. γαριδες ωμες με το κελυφος
1 1⁄2γρ. λιτρο ζωμος λαχανικων 300 ξηρο λευκο κρασι 6 καλαμαρακια
6 σκαλους
600γρ. μυδια φρεσκα με το κελυφος
300γρ. στρειδια με το κελυφος
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
75γρ. λάδι
500γρ. ρυζι μακρυκοκκο
3κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε τους στημονες του σαφραν σε μπολακι με καυτο νερο και αφηνετε. Κοβετε τα κεφαλια απο τις γαριδες και τα βαζετε σε

κατσαρολα με τον ζωμο και το κρασι. Σκεπαζετε και σιγοβραζετε για 10 λεπτα. Καθαριζετε τα καλαμαρακια, βγαζετε τα πλοκαμια και τα κοβετε επανω απο τα ματια. Κρατατε τα πλοκαμια και πετατε το υπολοιπο. Καθαριζετε με βουρτσακι τα μυδια και τα στρειδια και πετατε οσα δεν ειναι καλα κλεισμενα. Βγαζετε τα κεφαλια απο τις γαριδες στον ζωμο και τα πετατε. Ριχνετε στην κατσαρολα τις ολοκληρες γαριδες και βραζετε για 2 λεπτα. Προσθετετε τα καλαμαρακια, τα σκαλοπς, τα μυδια και τα στρειδια. Βραζετε για 5 λεπτα, να ανοιξουν τα οστρακα. Πετατε οσα δεν ανοιξαν. Ζεσταινετε το λαδι σε κατσαρολα και τηγανιζετε το κρεμμυδι για 3 - 4 λεπτα, να μαλακωσει. Προσθετετε το ρυζι, ανακατευετε και ριχνετε μεσα το νερο με το σαφραν και τον ζωμο απο τα θαλασσινα. Σιγοβραζετε για 8-10 λεπτα, να μαλακωσει το ρυζι. Ριχνετε μεσα ολα τα θαλασσινα και λιγο νερο, ανακατευετε και σιγοβραζετε για 3 - 4 λεπτα ακομα, να απορροφηθουν τα υγρα. Βαζετε σε μεγαλο μπολ σερβιρισματος, πασπαλιζετε με τον μαιντανο και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου