Γαλακτομπουρεκο

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γαλακτομπουρεκο


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1λίτρο γάλα
1 1⁄2φλ. ζαχαρη
1φλ. σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
50γρ. βουτυρο γαλακτος
1⁄2κουτ. γλ. ξυσμα πορτοκαλιου
1⁄2κουτ. γλ. ξυσμα λεμονιου
1⁄2κιλό φυλλα κρουστας
για τα φυλλα, επιπλεον βουτυρο
3φλ. ζαχαρη
2φλ. νερό
1 φετουλα λεμονι
1 ξυλαρακι κανελα
καρφακια γαριφαλο
1κουτ. γλ. χυμος λεμονιου

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε το γαλα σε κατσαρολα και το ζεσταινετε να καψει. Προσθετετε το σιμιγδαλι και ανακατευετε συνεχεια να πηξει. Βγαζετε απο τη φωτια. Σε μπολ χτυπατε τα αυγα με τη ζαχαρη και το ξυσμα πορτοκαλι και λεμονι. Ριχνετε σιγα-σιγα στην κρεμα με το γαλα. Προσθετετε και το βουτυρο και ανακατευετε καλα. Σκεπαζετε με βρεγμενη πετσετα (για να μην κανει πετσα) και αφηνετε να κρυωσει. Βουτυρωνετε ενα μετριο μακροστενο η στρογγυλο ταψι. Απλωνετε στη βαση τα μισα φυλλα κρουστας, αφου τα αλειψετε πρωτα καλα με βουτυρο. Αδειαζετε μεσα την κρεμα και γυριζετε τα φυλλα που προεξεχουν προς τα μεσα. Απλωνετε και τα υπολοιπα φυλλα κρουστας επανω στην κρεμα, αφου τα αλειψετε με βουτυρο. Χαραζετε σε τετραγωνα κομματια και πασπαλιζετε την επιφανεια με λιγο νερο. Ψηνετε στους 200 βαθμους για 30 λεπτα. Στο μεταξυ ετοιμαζετε το σιροπι: Βραζετε τη ζαχαρη, το νερο, τη φετουλα λεμονι και τα κανελογαριφαλα για 5-6 λεπτα. Βγαζετε και πετατε τα κανελογαριφαλα, προσθετετε τον χυμο λεμονι και βραζετε για 2-3 λεπτα ακομα. Περιχυνετε με το ζεστο σιροπι το γαλακτομπουρεκο αμεσως μολις το βγαλετε απο τον φουρνο. Αφηνετε να κρυωσει καλα, κοβετε σε τετραγωνα κομματια και σερβιρετε.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου