Γλυκα ντονατς

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγή για  γλυκά ντόνατς


Περίληψη συνταγης

Σερβίρει
μερίδες
Χρόνος2 ώρες
Κατηγορίες ΣυνταγηςΓλυκα
Δυσκολία συνταγηςΔύσκολες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2φλυτζάνια γάλα
20γραμμάρια μαγιά
500γραμμάρια αλευρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κρόκους αυγών
50γραμμάρια ζαχαρη αχνη
50γραμμάρια βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1μικρό ρούμι
1πρέζα αλάτι
1λίτρο λάδι (για τηγάνισμα)

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

  1. Τα ντόνατς αυτά λέγονται και ντόνατς του καρναβαλιού γιατί συνήθως σερβίρονται στο καρναβάλι.
  2. Η συνταγή αυτή, απαιτεί προσοχή στις θερμοκρασίες των αντικειμένων.
  3. Το πανί που θα σκεπάσουμε το προζύμι, τα υλικά της συνταγής καθώς και η επιφάνεια που θα απλώσουμε τη ζύμη, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Η ατμόσφαιρα της κουζίνας πρέπει να είναι ζεστή και ξηρή.
  5. Ετοιμάζουμε το προζύμι: σε ένα μικρό κατσαρόλι και σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε 1 1/4 του φλιτζανιού χλιαρό γάλα.
  6. Το μεταφέρουμε σε πήλινο μπολ, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί.
  7. Προσθέτουμε τη μαγιά ψιχουλιαστή και τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα λεπτό και καθαρό πανί και τοποθετούμε σε ένα ζεστό σημείο ( 35 βαθμοί περίπου ).
  8. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  9. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το έτοιμο προζύμι.
  10. Προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, το ρούμι, το υπόλοιπο γάλα, χλιαρό και αλατισμένο και το υπόλοιπο αλεύρι για να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
  11. Χτυπάμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι για 20 λεπτά, ή με το μίξερ για 5 λεπτά.
  12. Πασπαλίζουμε στην κορυφή με μισό κουταλάκι αλεύρι, σκεπάζουμε και ξανατοποθετούμε το δοχείο στο ίδιο ζεστό μέρος για να φουσκώσει μιάμιση φορά περίπου. Κατόπιν, μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι ή με τον πλάστη ώστε να αποκτήσει περίπου 1 1/2 εκ πάχος. Με ένα μεγάλο ποτήρι ή με τον ειδικό κόφτη για ντόνατς, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης, πάντα επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  13. Προσέχουμε να μην τα αφήσουμε να παραφουσκώσουν γιατί η ζύμη θα καταστραφεί.
  14. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε άφθονο καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να βάλουμε πολλά ντόνατς μαζί στο τηγάνι.
  15. Τηγανίζουμε πρώτα την μια πλευρά, με σκεπασμένο σκεύος και μετά τηγανίζουμε και από την άλλη με τον ίδιο τρόπο.
  16. Μεταφέρουμε τα ντόνατς με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστά.
  17. Σερβίρουμε με μαρμελάδα βερίκοκο.
Η συνταγη για Γλυκα ντονατς σερβίρει 6 μερίδες

Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου