Γιουβετσι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για γιουβετσι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Κρεατικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
αλάτι
1⁄2κουτ. βουτυρο
4φύλλα δαφνη
4κουτ. ελαιολαδο
1⁄2κιλό κοφτό μακαρονάκι
1 ψιλοκομμενο κρεμμυδι
1⁄2κιλό κρεμυδακια στιφαδου
150γρ. μανιταρια
1κιλό μοσχαρισιο κρεας
400γρ. πασατα
πιπέρι
2 σκελ. σκορδο
150γρ. κρασι λευκο ξηρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ζεσταινετε το λαδι σε φαρδια κατσαρολα και τηγανιζετε το κρεας να ροδισει απ' ολες τις πλευρες. Προσθετετε το κρεμμυδι και το σκορδο, ανακατευετε και ριχνετε μεσα το κρασι να βρασουν για 4-5 λεπτα. Προσθετετε την πασατα και 1 φλιτζανι ζεστο νερο. Αλατωπιπερωνετε, σκεπαζετε και σιγοβραζετε για 1 ωρα, να μαλακωσει το κρεας και να μεινει με τη σαλτσα του. Σε τηγανι ζετσταινετε το βουτυρο και τηγανιζετε τα κρεμμυδακια να ροδισουν και τα ριχνετε στο κρεας μαζι με τα μανιταρια και τη δαφνη 30 λεπτα πριν τελειωσει το βρασιμο. Στο μεταξυ, βραζετε σε αφθονο νερο τα μακαρονια η οποιο ζυμαρικο χρησιμοποιειτε. Τα σουρωνετε και τα βαζετε σε πηλινο η πυριμαχο σκευος η τα μοιραζετε σε 4 ατομικα. Βαζετε πανω το κρεας, περιχυνετε με τη σαλτσα του και τυρι τριμμενο και το ψηνετε στους 220 βαθμους για 20-30 λεπτα να ροδισει ελαφρα η επιφανεια. Σερβιρετε αμεσως.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου