Ταρτα με σπανακι

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για ταρτα με σπανακι


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΟρεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
2 1⁄2 κουπας, αλευρι
1⁄2κουταλακι αλάτι
3⁄4κούπας βιτάμ
6κουταλιές νερό
1κιλό σπανάκι
200γρ. κριμ τσιζ
2 αυγο(α)
2 κροκος(οι) αυγου
2⁄3κούπας Κρεμα γαλακτος
1⁄2κούπας Παρμεζανα
1⁄2κουταλακι μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1⁄2κουταλακι πιπέρι καγιέν

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Ετοιμαστε τη βαση. Ανακατεψτε το αλευρι και το αλατι. Ριξτε το βουτυρο σε κομματακια και τρυψτε το μειγμα με τις παλαμες σας να γινει σαν τραχανας. Ριξτε το νερο και ζυμωστε, να γινει μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια. Καντε τη ζυμη μια μπαλα, τυλιξτε τη σε πλαστικη μεμβρανη και βαλτε τη στο ψυγειο, το λιγοτερο 30'.

Χωριστε τη ζυμη στη μεση κι ανοιξτε δυο φυλλα παχους 3 χιλ. Στρωστε το ενα φυλλο σε μια ταρτιερα με διαμετρο 30 εκ. καλυπτοντας και τα τοιχωματα. Ανακατεψτε το κριμ τσιζ με την κρεμα γαλακτος, τα αυγα, τα κροκαδια, την παρμεζανα, το μοσχοκαρυδο, το πιπερι και το αλατι. Ριξτε κι ανακατεψτε το σπανακι. Αδειαστε το μειγμα μεσα στην ταρτα, απλωστε το ομοιομορφα, πασπαλιστε την επιφανεια με την παρμεζανα η το κεφαλοτυρι και το πιπερι καγιεν.

Ανοιξτε το δευτερο φυλλο σε κυκλο με διαμετρο 30 εκ. και πατηστε επανω σ' αυτο τον ειδικο δισκο κουπ πατ με τα χριστουγεννιατικα δεντρακια απο το Vefa's House. Τοποθετηστε το φυλλο επανω στη γεμιση και πατηστε τριγυρω στην περιφερεια τα δυο φυλλα μαζι να κολλησουν. Στο σταδιο αυτο μπορειτε να διατηρησετε την ταρτα στην καταψηξη.

Ψηστε την ταρτα σε φουρνο 175 βαθμων για 45' περιπου.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου