Μπακαλιαρος σκορδαλια

Εκτυπώσιμη μορφήΕκτυπώσιμη μορφή
0

Περιγραφή συνταγης

Συνταγη για μπακαλιαρος σκορδαλια


Περίληψη συνταγης

Κατηγορίες ΣυνταγηςΚυριως πιατο Θαλασσινα Ορεκτικα

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1φύλλο μπακαλιαρου παστου (1 κιλο, περιπου)
για το κουρκουτι:
2φλιτζάνια του τσαγιου αλευρι
1φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1πρέζα ζαχαρη ασπρο πιπερι
νερο οσο παρει
για την σκορδαλια:
4 πατατες βρασμενες και ξεφλουδισμενες
2σκελίδες σκορδο, αναλογα με το ποσο δυνατη τη θελετε
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιες ξιδι
1⁄2φλιτζάνι του τσαγιού ελαιολαδο
λίγοζωμο απο τον μπακαλιαρο

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Αποβραδις, κοβετε τον μπακαλιαρο σε φετες και τον βαζετε να ξαρμυρισει σε μια λεκανη με κρυο νερο. Μεχρι την επομενη, φροντιζετε να αλλαξετε το νερο 2-3 φορες ακομη.

Την αλλη, μερα αφαιρειτε την πετσα, τα κοκαλα και την ουρα του μπακαλιαρου, τα οποια κρατατε στην ακρη και τα βραζετε για 15' σε μια κατσαρολα με λιγο νερο.

Σουρωνετε τον ζωμο και τον κρατατε στην ακρη για τη σκορδαλια. Παραλληλα, ετοιμαζετε το κουρκουτη Μεσα σε ενα μπολ, διαλυετε τη μαγια και τη ζαχαρη με λιγο χλιαρο νερο, και προσθετετε λιγο απο το αλευρι.

Ανακατευετε με συρμα, και αφηνετε το μειγμα να αφρισει και να φουσκωσει. Ριχνετε σε μια λεκανιτσα το υπολοιπο αλευρι, κανετε μια λακκουβα στη μεση και ριχνετε το προζυμι. Προσθετετε λιγο αλατι, πιπερι, ζαχαρη, και αρχιζετε να ριχνετε σταδιακα τοσο νερο, οσο χρειαζεται ωστε να παρετε εναν λειο και παχυρρευστο χυλο. Αφηνετε τον χυλο να φουσκωσει.

Κοβετε τον μπακαλιαρο σε μικροτερα κομματια, και βαζετε μπολικο λαδι σε βαθυ τηγανι για να ζεσταθει. Τηγανιζετε τον μπακαλιαρο, αφου πρωτα βουτηξετε τα κομματια του στο κουρκουτι που ετοιμασατε. Αφου ροδισει ο μπακαλιαρος και απο τις δυο πλευρες, τον βγαζετε απο το λαδι πανω σε χαρτι κουζινας να στραγγισει.

Για την σκορδαλια, χτυπατε στο γουδι το σκορδο, με λιγο αλατι, μεχρι να λιωσει. Προσθετετε σε δοσεις τις βρασμενες πατατες και συνεχιζετε το χτυπημα, μεχρι να λιωσουν και να γινουν κρεμα. Προσθετετε σταδιακα το ξιδι και το ελαιολαδο, εως οτου ενσωματωθουν. Προσθετετε και τον ζωμο του ψαριου λιγο λιγο ανακατευοντας, μεχρι να γινει μελατη η αλιαδα.

Δοκιμαζετε και διορθωνετε τη γευση, αν ειναι απαραιτητο, με αλατοπιπερο και ξιδι.



Αναζήτηση Google

Είσοδος

Connect
Συνδεθείτε με το Facebook

Ενημερώσεις συνταγων

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες συνταγες

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου